Svjetski dan srca 2022.

# Edukativni panel o aritmijama srca.

Povodom Svjetskog dana srca, na poziv Poliklinike Aviva, Hrvatska udruga za aritmije Ritam srca održala je 29.9.2022. edukativni panel za javnost kako bi pomogla u razumijevanju aritmija, izboru pravilnog liječenja i brige o zdravlju.

Tom su prilikom predsjednica Udruge, prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić, dr. med. i prvi dopredsjednik Udruge i predsjednik Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju srca HKD-a, prof. prim. dr. sc. Šime Manola, dr. med. govorili o učestalosti srčanih aritmija posebice u starijoj dobi, suvremenim načinima liječenja fibrilacije atrija, po čemu se naša zemlja ističe u svojem okruženju, kao i načinima prepoznavanja njezine prevencije.

Mnogobrojni sudionici su na kraju ovog panela postavili niz praktičnih pitanja i primili vrijedne savjete o načinima kako da kvalitetnije žive sa svojim aritmijama.

Na slici s lijeva: Tomislav Huić, mag. art, drugi dopredsjednik Udruge, dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med., ravnateljica Poliklinike Aviva, prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić, dr. med, predsjednica Udruge i prof. prim. dr. sc. Šime Manola, dr. med., prvi dopredsjednik Udruge i predsjednik Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju srca HKD-a.