Hladne noge, uzroci i liječenje

# Održano online 28. 2. 2024.

Hladnoća nogu čest je problem u populaciji

28. veljače 2024. Udruga Ritam srca održala je besplatni mrežni seminar (webinar) o uzrocima hladnoće nogu i odgovorila na pitanja što možemo učiniti sami, a kada se treba javiti liječniku.

 

Hladnoća nogu čest je problem u populaciji. Uzroci mogu biti brojni, od fiziološke reakcije na niske temperature do ozbiljnih kardiovaskularnih, metaboličkih i endokronoloških bolesti.

Periferna arterijska bolest u užem smislu podrazumijeva bolest arterija koje su odgovorne za opskrbu ekstremiteta krvlju. Koliko je značajna, kako ju prepoznati, koja je njezina veza sa srcem, te koje preventivne i terapijske mjere poduzeti, raspravit ćemo u ugodnom druženju tijekom mrežnog seminara Udruge Ritam srca.

Što možemo učiniti sami, a kada se trebamo javiti liječniku bit će ključna tema ovog mrežnohg seminara nazvanog pomalo šaljivo „hladne noge“.

Ovo događanje vodila je predsjednica Udruge Ritam srca prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić, kardiologinja Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Zagreb, zajedno s kardiologinjom doc. dr. sc. Majdom Vrkić Kirhmajer, pročelnicom Zavoda za bolesti krvnih žila Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Zagreb i dr. sc. Petrom Grubić Rotkvić, kardiologinjom Zavoda za bolesti krvnih žila Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Zagreb.

Tijekom ovog online susreta sudionici su postavili mnogobrojna pitanja, a odgovore na njih pogledajte u drugom dijelu video zapisa webinara koji se prikazuje gore.