Edukacija

# Podnaslov.

Hladne noge, uzroci i liječenje

Webinar o "Hladnim nogama, njihovim uzrocima i liječenju"

Fibrilacija atrija i srčano popuštanje

Webinar o povezanosti fibrilacije atrija i srčanog popuštanja.

Svjetski tjedan fibrilacije atrija 2023

Svjetski tjedan fibrilacije atrija obilježen je 21.11.2023. u Novinarskom domu u Zagrebu u organizaciji Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju srca Hrvatskog kardiološkog društva te udruge Ritam srca.

Tribina o iznenadnoj srčanoj smrti

U povodu Svjetskog dana srca 30. rujna 2023. održana je javna tribina o aritmijama na kojoj su neki od naših vodećih kardiologa pojašnjavali kako se mogu prepoznati simptomi koji najavljuju moguće zatajenje srca, kako se liječe aritmije i kako s njima i kardioverter defibrilatorom možete nastaviti živjeti kvalitetno.

Panel rasprava "Srce na terenu"

Na panelu "Srce na terenu: Zašto su preventivni pregledi ključni za dug i zdrav sportski život?", održanom 22. svibnja 2023., razgovaralo se o važnosti specijalističkih preventivnih pregleda srca kod sportaša i njihovoj ključnoj ulozi u ranom otkrivanju srčanih problema kako bi se izbjegle ozbiljne posljedice.

Održana Javna tribina o aritmijama

Udruga Ritam srca održala je svoju prvu javnu tribinu o aritmijama u Boutique CineStar kinu u Centru Kaptol 22. travnja 2023.

Od fibrilacije atrija do moždanog udara

Webinar održan 19. svibnja 2023. poučio je kako se pravovremenom dijagnozom FA može značajno smanjiti rizik od moždanog udara, kada treba uzimati antikoagulantni lijek i kako se liječe moždani udari.

Svjetski dan srca 2022.

Povodom Svjetskog dana srca, na poziv Poliklinike Aviva, Hrvatska udruga za aritmije Ritam srca održala je 29.9.2022. edukativni panel za javnost kako bi pomogla u razumijevanju aritmija, izboru pravilnog liječenja i brige o zdravlju.