Održana Javna tribina o aritmijama

# u Boutique kinu CineStar Centra Kaptol

Udruga Ritam srca održala je svoju prvu javnu tribinu o aritmijama u Boutique CineStar kinu u Centru Kaptol 22. travnja 2023.

YouTube - 22.4.2023.

Tijekom tribine su o tome kako sačuvati zdravlje srca govorili naši istaknuti kardiolozi, članovi Hrvatskog i Europskog kardiološkog društva:

  • prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić, dr. med., klinička kardiologinja Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb, Predsjednica Udruge Ritam srca
  • izv. prof. prim. dr. sc. Šime Manola, dr. med., pročelnik Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, KB Dubrava, predsjednik Radne skupine za aritmije Hrvatskog kardiološkog društva
  • doc. dr. sc. Zrinka Jurišić, dr. med., kardiologinja i pročelnica Zavoda za aritmije KBC-a Split i
  • izv. prof. dr. sc. Sandro Brusich, dr. med., kardiolog Zavoda za kardiologiju Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka

Gotovo 200 posjetitelja tribine zanimalo je posebice kada je „lupanje i preskakanje“ srca opasno, kako se aritmije prepoznaju, koje posljedice mogu prouzročiti, kako se liječe i može li se živjeti kvalitetno s elektrostimulatorom.

Posebno zanimljiv dio tribine bila su svjedočanstva pacijenta o njihovim iskustvima otkrivanja, liječenja i života s aritmijom, a neki od njih govorili su i o svojim iskustvima s elektrostimulatorima koji su im ugrađeni kako bi im čuvali život tj. automatski djelovali na srce elektrošokom svaki puta kada mu prijeti zatajenje.

Predsjednica Udruge prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić istaknula je na tribuni:

Aritmije srca najčešće nisu smrtonosne, ako se otkriju na vrijeme i pravilno liječe. Zato je i cilj ove i naših budućih tribuna jačanje svijesti o zdravlju srca, mogućim nepravilnostima u radu srca i poticanja odlaska na pravovremene kardiološke preglede. A to je i osnovna zadaća Udruge ritam srca koja je spona između pacijenata i liječnika. Stoga će Udruga Ritam srca ovakve tribine nastaviti održavati diljem naše zemlje, jednako kao i webinare te stalno dopunjivati svoje mrežne stranice novim edukativnim sadržajima.

Posjetitelji tribine su se po njezinom završetku zahvalili kardiolozima snažnim pljeskom, a kasnije na društvenim mrežama pohvalili organizaciju istaknuvši da je bila izvrsno organizirana, svima razumljiva i poučna te da je njezino trajanje bilo dobro odmjereno.

Želite li biti među prvima koji će saznavati novosti iz rada Udruge Ritam srca i primati pozive na naše tribine i webinare, učlanite se u nju.